tiistai 2. joulukuuta 2008

Alaspäin mennään ja vauhdilla

Maapallo asukkaineen ei voi hyvin, viestejä luonnon ja ihmisten pahoinvoinnista on mahdotonta välttää. Miten elää sovussa ja siivosti niin että tulevat sukupolvet eivät synny kaaoksen keskelle?

Mielessä pyöriviä asioita:
  • CNN.com uutisoi bioterrorismin kasvavasta uhasta, miljoonia ihmisiä tartuttava virus on paljon todennäköisempi uhka kuin ydinpommi
  • Kongon kriisi syvenee
  • Zimbabwe romahtaa, elinajanodote on laskenut 60 ikävuodesta 37 ikävuoteen
  • Foreign Policy tarkastelee WHO:n raporttia "Global Burden of Disease"

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Jes.Tunttu mukavalt (?) et joku muuki pohti tämmössi eksist... no siis, Tellust ja Homo sapienssi koskevi proplemeit.

Tolkulline tyyppi luulis äkkiki, et kaikis uutisis ulvottais tärkkeist assioist — juur noist ko sääki. No ei torellaka.
Kaik tommoset ova sivusivulauseis. Tärkiämppä on et tulek joku Rise Suame taik sit ei? Kuka voitti Idiollssin? Kuim pal pensa nykyjäs maksa? Näkyk dikis txt?

Mää ole posa-heepo. Siit hualimati ei voi sanno muut ko et kaik näyttä selvält: eres o tuho. Tellus o upja, ja kaik hianot assiat olsis ihmisel tarjol. Yht vaa uupu. Mee (tai hee) ei ol samal tasol, eikä ansait yhtikä enemppä.

Kaik noi sun esmit ova hyvi ja kattavi. Tommossi me olla. Surkkei ja alkellissi.

Silti ja kummiski: (yks) ihmine päättä ain omist arvoistas ja tavoitteistas, ja voi sen kaut säilyttä oman arvos. Ja kantsi pitä miäles, et ns. länssimaiset arvot, nee ova vaa yks juttu. Mailmas o hurumykke muitki. Orottamas. :-)

Anonyymi kirjoitti...

Jary, ihan totta mitä sanoit: jokainen päättää omista arvoista ja tavoitteista. Television poistamisen jälkeen olen huomannut, miten paljolta säästyn ja miten kummajaiselta näytän usean ihmisen silmissä :) Minulle on ollut suuri helpotus välttyä tv-ohjelmien aiheuttamalta ärsytykseltä ja turhautumiselta, tuntuu siltä että rahaa panostetaan ihmisten tylsistyttämiseen ja mielenkiinnon suuntaamiseen muualle kuin oikeasti merkityksellisiin asioihin. Jos olisin yhtään salaliittoteorioihin taipuvainen, voisin veikata että viihteellä pidetään ihmiset tyytyväisinä ja hiljaa. Muutenhan ne voisivat kiinnostua laajemmaltikin siitä, miten maa/maailma makaa.