torstai 13. marraskuuta 2008

Lidl on syvältä

Kyyneleet silmissä luin täysin käsittämättömän julman uutisen: Lidl myrkytti talousjätteitä kodittomien karkoittamiseksi. Kauppias turvautui epäinhimilliseen keinoon VARKAIDEN karkoittamiseksi - onko varkautta hakea poisheitettyä ruokaa roskiksesta? Kun tavara/omaisuus on heitetty pois, onko sillä enää omistajaa? Ei ole. Lidl olisi voinut tehdä sen, mikä tulee mieleen kenelle tahansa normaalilla empatiakyvyllä varustetulle: annetaan ylimääräinen ruoka sitä tarvitseville. Tiedän, että on olemassa jonkin sortin elintarvikelaki joka kieltää vanhentuneen ruoan jakelun. Jos tuotteen parasta ennen-päiväys tai viimeinen käyttöpäivä on huomenna, voi sen varmasti antaa tänään nälkäiselle ihmiselle.

Moralisointia voidaan toki harrastaa, mutta siitä ei ole mitään hyötyä. Voidaan ihmetellä, miksi koditon alkoholisti käyttää rahansa mieluummin viinaan kuin ruokaan mutta se ei oikeasti auta ketään eikä muuta mitään. Totuus on se, että on aina ollut ja tulee olemaan ihmisiä joita suurin osa katsoo ihmetellen heidän elämäntyyliään. Se, että joku on lähtenyt luisumaan alamäkeen jossain vaiheessa elämäänsä ei ole mikään syy olla auttamatta.

En ole pitkiin aikoihin käynyt Lidlissä, joskus kävin ostamassa vessapaperia mutta saa jäädä nekin ostokset tekemättä. Kyseinen ketju on kunnostautunut niin merkillisissä yhteyksissä (työntekijöiden vakoilua jne.) aikaisemminkin ja tämä oli todellakin kuvottavinta mitä olen lukenut pitkiin aikoihin. Haastan teidät kaikki mukaan!

8 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kappas, et sitten osannutkaan olla blogitta! Hienoa!

Mää olen boikotoinut ko. ketjua siitä asti kun ne rakensi myymälänsä mun "lähikaupaksi".

Anonyymi kirjoitti...

Korpun, ei ollut tarkoitus ollakaan bloggaamatta. Miettimistauko oli paikallaan, sain järjestettyä asioita mielessäni.

Stello kirjoitti...

Tuo Lidlin juttu on tosiaan aivan kasittamaton! Siis heidan tilanteessaan olisin lahinna iloinen jos jatteeksi meneva ruoka kelpaa jollekin, sen sijaan etta paatyy vain johonkin roskakasaan matanemaan. Mutta etta menevat tarkoituksella myrkyttamaan sen, ettei vaan kukaan koyha saisi nalkaansa tyydytettya.. Sairas ja kylma teko!

Anonyymi kirjoitti...

Taitaa olla taas tätä "kuulutte komentooni, sanoi alokas saappailleen"-filosofiaa. Sorrettu sortaa, jos löytää kohteen. Boikotoidaan jo ennestään.

Anonyymi kirjoitti...

Stello, niinpä! Luin joku aika sitten lähikauppiaastamme, joka lahjoittaa seurakunnan kautta jaettavaksi lähiaikoina myynnistä poistettavia tuotteita. Tämä tieto kannustaa ainakin minua asioimaan mieluummin hänen kaupasssaan kuin naapurin kaupassa!

Sokea kana, noinhan se menee. Aina löytyy joku heikompi ja huonompi. Hienoa että olet jo boikotissa mukana ennestään!

Olli kirjoitti...

Pienen korjauksen teen nyt tuohon sinun otsikointiisi, nimittäin siitä puuttu yksi olennainen sana: RUOTSALAINEN. Itse asiassa voimme unohtaa tuon toisen sanan Lidl, sillä vaikkakin kyseessä oli Lidl, se oli oli nimenomaan RUOTSALAINEN Lidl ja kuka yhtään on ollut tekemisissä kyseisen kansakunnan jäsenien kanssa, uskoo hyvin heidät dyykkarien myrkyttäjiksi. En ollenkaan epäile, etteikö siinä ympärillä olevien muiden kauppaketjujen ruotsalaiset kauppiaat ole osallistuneet roskisten myrkytyksiin aivan yhtälailla! Tämä kyseinen herrakansa kun ei siedä joukossaan heikompiosaisia ja on valmis antiikin kreikkalaisten tapaan heittämään kaikki hiemankin joukosta erottuvat rotkoon!! ;D ;D

Anonyymi kirjoitti...

Olli, kuulostaa siltä että sinulla on ollut todella järkyttäviä kokemuksia ruotsalaisista - uskon, että mitä tahansa kerrotkin niin se on varmasti totisinta totta! Kiitos tästä valaistuksesta!

Celia kirjoitti...

Käsittämätön tapaus kerrassaan. Lidlin käytännöt eivät sovellu oikein suomalaiseen oikeustajuntaani.
Usko tai älä, mutta en ole koskaan ostanut Lidlistä mitään. Itse asiassa en ole edes käynyt kyseisen ketjun kaupoissakaan kuin ehkä yhden kerran jos sitäkään. Niin, että minun on todella helppo olla mukana.

Huomasin vasta viime yönä blogirullaani kasatessani, että sinäkin olit palannut. Tuli kiire lukea kuulumisesi. :)